Masaža Tijela | Sve svoje sobom nosim
18806
post-template-default,single,single-post,postid-18806,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive
 

Sve svoje sobom nosim

Sve svoje sobom nosim

Sve svoje sobom nosim. Zgodna, kažu latinska poslovica. Omnia mea mecum porto.

Pa, nosimo li sve svoje sa sobom? Što je naše? Što nosimo? Što od onog što nosimo stvarno JEST naše.

Čvrsto vjerujem da će se mnogi od vas složiti sa mnom. Neću vam ovdje reći ništa novo, samo ću vas podsjetiti na ono što već i sami znate. Samo ste zaboravili. Zatrpani i društveno i socijalno i intelektualno, tj. kako god mi to rekli ili zvali – UVJETOVANI svim onim što nije važno. Što je izvana. Što nije mi.

Jednom davno, bila sam stariji tinejdžer – i još nisam znala ono što sada znam; bolje rečeno, nisam se još bila prisjetila svega onoga što znam, ali sam zaboravila, uvjetovana – netko me je pitao jesam li ponijela sve što mi treba. Tada je moj odgovor bio: Jesam, ponijela sam sve što mi treba. Ne sjećam se točnih detalja, ali nosila sam jedino novčanik u kojem je bilo nešto para i dokumenti.

Danas sam se prisjetila. I podsjetila. Ne treba mi ništa od toga. Ne treba mi ni novčanik ni pare ni dokumenti. Pogotovo mi ne trebaju dokumenti.

Ne treba mi ništa od toga.

Jer ništa od toga nije ja. Ništa od toga nije moje.

Jer sve što sam ja nije u nekom novčaniku, nije pogotovo uvjetovano ili određeno parama u novčaniku, a nikako ne može biti uvjetovano dokumentom.

Jer sve što sam ja JEST u meni. Već imam najvrijedniju valutu koja postoji na svijetu. Sebe.

Tako i vi.

VI ste najvrijednija moguća valuta na zemlji. Ne postoji ništa vrijednije od vas. Ne postoji ništa izvanjsko što bi vas bolje određivalo od onoga što imate u sebi. Od onoga što vi uistinu jeste. Duboko u sebi.

Od onoga što svi mi jesmo.
Živa, dišuća ljudska bića. Svatko od nas čudo. I ništa izvana ne može promijeniti ono što smo unutra.

Unutra je ono što je naše. I što uvijek nosimo sa sobom.

Ne dopustite da vas zavaraju šarene laže i sjajni papirići. Izvanjsko. Materijalno. Stan. Auto. Diploma. Radno mjesto. Stanje na bankovnom računu.
Jer to ne određuje nikoga. Ni vas. Ni vaše kolege. Ni vaše susjede. Ni mene. Ni vašu djecu. Ni vaše roditelje. Ni vaše prijatelje. Nikoga.

Sve svoje sobom imamo uvijek. I nosimo uvijek. Jedino je to važno. Jedino to vrijedi.

Ne dopustite nikome da vas uvjeri u suprotno. Da vas uvjeri da vas određuje stanje na bankovnom računu. Stupanj formalnog obrazovanja. Nekretnine. Nakit. Ili da vama u tom kontekstu odredi bilo koga drugoga.

Ne dopustite nikome da uzme ono što vi, svi mi, jeste. Živa, dišuća, ljudska bića. Kreatori vlastitih života. Predivna, živuća, dišuća ljudska bića.

Volim vas. Vi ste ja. Ja sam vi. Svi smo mi jedno. Najvrijednija valuta na zemlji.

blogpost by ME

Foto by geralt