Masaža Tijela | Program za zdjelicu
17692
post-template-default,single,single-post,postid-17692,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Program za zdjelicu

Program za zdjelicu

Priličan broj mojih klijenata ima takav posao da veći dio dana sjedi. I veliki dio njih je već zbog sjedilačkog načina života već razvio neka stanja na koštano mišićnom sustavu.

Jedno od češćih stanja je i problem sa kukovima i cijelim područjem zdjelice. Utrnulost, bolovi, ukočenost, te izgubljen osjećaj za cijelo to područje su termini koje moji klijenti koriste kad opisuju svoje probleme.

Zbog svega toga, odlučila sam se da ću kreirati poseban program upravo za ovu skupinu klijenata.

Sjedenje uzrokuje višestruke probleme našem koštano mišićnom sustavu, remeti se lokomotorni status našeg tijela, pa neki mišići i zglobovi slabe, a neki drugi mišići i zglobovi preuzimaju njihovu funkciju i tako počinju na drugačiji način sudjelovati u pokretu. Ne samo kukova i područja zdjelice, nego i cijelog našeg sustava.

O štetnosti sjedenja sam pisala već više puta, ali svejedno, istaknula bih da jednaku štetu našem tijelu nanosi sjedenje, kao što mu nanosi izostanak pokreta.

Jer naša su tijela stvorena za pokret.

Isto tako, naša tijela zauzimaju onaj položaj u koji ga kontinuirano dovodimo. Kod sjedenja su naši kukovi nepokretni, cirkulacija limfe i krvi je otežana, a slabe i živčani impulsi. Ukoliko sjedite svakodnevno duže vrijeme, kukovi će ostati slabo pokretni, cirkulacija će se usporiti, i iza toga će se pojaviti i puno drugih simptoma i problema naoko nepovezanih: od loše probave, poremećaja menstrualnog ciklusa, otečenih nogu, do izostanka erekcije ili pada libida.

Ipak, svemu ovome je moguće doskočiti. Moguće je promijeniti stvari.

Za prvu pomoć, prvi korak ka rješavanju svojih problema, kreirala sam upravo ovaj program za zdjelicu.

Program uključuje tretiranje mišića u području zdjelice i kukova sa prednje i stražnje strane, te unutarnje strane natkoljenica. Sastoji se od nekoliko specifičnih pokreta koji će vratiti osjet u područje zdjelice i koji će vam pomoći da ponovno preuzmete kontrolu nad svojim kukovima, i to vrlo brzo.

S obzirom na spol klijenata koji traže ovaj program, rekla bih da ovaj problem češće imaju muškarci nego žene.

Važno je spomenuti da to može biti i zbog toga jer je muška anatomija drugačija nego ženska. Međutim, može biti i da se žene teže odlučuju za ovaj program jer ne povezuju sjedenje sa svojim zdravstvenim problemima.

Što god bilo, preporučujem ga i muškarcima i ženama, i to minimalno 5 dolazaka u nekom kraćem vremenskom periodu – jednom do dva puta tjedno.

Na kraju, spomenula bih da ovaj program nije erotska masaža niti ima bilo kakve erotske elemente. Ovo je važno spoemnuti zbog specifičnosti područja koje ovaj program uključuje.

Paralelno sa ovim programom, potrebno je u svoju dnevnu rutinu i raspored uvesti i pokret, odnosno vježbanje. Ukoliko trebate pomoć, kreirala sam i Program za držanje koji je izuzetan početak za ponovno preuzimanje kontrole nad svojim tijelom i pokretom.

Javite se svakako!

Vaša Masaža tijela Zagreb

blogpost by Darinka

Foto by StartUpStockPhotos