Masaža Tijela | A komarci?
17761
post-template-default,single,single-post,postid-17761,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

A komarci?

A komarci?

LJetno je doba osim doba vrućina i sparina – i doba kada su komarci na najjače. Ako odete ju šumu, ako ste uz vodu, navečer doma, ….. grizu li grizu.

Ja veslam, što mnogi od vas već znaju i u čamcu, na vodi, uz jezero, na Jarunu ima jako puno komaraca. Veslači i veslačice se mažu i sprejaju nekakvim sredstvima, kao prirodnima. Nedavno je jedna veslačica našpricala nešto kad smo išli s vode tako da smo se svi pogušili od tog mirisa!

 

Kada me pitaju s čime sam se namazala protiv komaraca, ja odgovorim da nisam stavila ništa.

I prava je istina da nisam. Gotovo nikad. Ili bolje da kažem, često ne stavljam ništa ciljano. Ali….

To je zato jer su eterična ulja neodvojiv dio mog svakodnevnog života – pa i ona koja djeluju kao sjajni repelenti protiv komaraca – već više od 15 godina i što znam da ne postoji ultimativna zaštita od komaraca.
I o tome sam već pisala u jednom od svojih blogova.

Eterična ulja su u mom sustavu toliko da mi mnogi ljudi kad me sretnu kažu: “Ti uvijek tako fino mirišiš na nešto”. E to nešto su eterična ulja.

Da, i mene upikne komarac!
Da, nekad i više od jednog .
Da, neki put su komarci zaista prava noćna mora i teško se sačuvati.

Pozivam vas da razmislite da li je zaista dobar izbor sva ona kemija koju stavljate na sebe nekoliko puta na dan u različitim sredstvima protiv komaraca?
Radije dopustite nekoliko uboda ali ostanite sa prirodnim sredstvom koje će uz to još i dobro njegovati vašu kožu!

Iskustva nekolicine mojih klijenata dovoljno govore u prilog tome, mnogi od njih koriste sredstva i na svojoj djeci već dugi niz godina!

blogpost by Darinka, holistic health coach

Foto by DollarPhotoClub